"Brand een kaarsje voor familie Bossuyt"

TRAGISCH ONGEVAL VAN 4-JARIG DOCHTERTJE IN BAKKERIJ DOMPELT DILBEEK IN ROUW

Het tragische overlijden van het vierjarige dochtertje van bakkerskoppel Bossuyt heeft Dilbeek in diepe rouw gedompeld. Aan de bakkerij zelf werden gisteren bloemen en knuffels neergelegd, op sociale media regent het steunbetuigingen en intussen werd er ook opgeroepen om een kaarsje achter het raam te branden.

Heel wat inwoners van Dilbeek kennen het warme en vrolijke gezin van Frank Bossuyt en Sofie De Keersmaecker, die hun zaak aan de Ninoofsesteenweg hebben. Het is daar dat hun vierjarige dochtertje zondagavond klem kwam te zitten in een deegmachine. Een tragisch ongeval, dat niemand onverschillig laat. Dat blijkt ook uit de vele bloemen en knuffels die aan de zaak achtergelaten werden. Op de Facebookpagina van de bakkerij regende het een hele dag steunbetuigingen, net als op de persoonlijke profielen van de familie en in Dilbeekse groepen op sociale media.

Ook oud-burgemeester en gemeenteraadslid Stefaan Platteau, die de familie ook goed kent, kan het incident maar moeilijk plaatsen. Hij en zijn vrouw vernamen het tragische nieuws zondagavond. "We hebben heel slecht geslapen", zucht hij. "We kennen Frank en Sofie goed, maar we hebben vooral een band met zijn ouders, die de bakkerij indertijd opgericht hebben. Ik ken ook twee van Franks zussen, die in de gemeenteschool Jongslag werken. Het is afschuwelijk om je kind in zulke omstandigheden te verliezen. Het is iets waar ik helaas over kan meespreken (Platteau verloor zijn eigen dochter toen ze 19 was, red.). Ik heb de familie nog niet gehoord, maar ik zal hen eerstdaags wel bezoeken. Ik gun hen nu de rust die ze nodig hebben."

Samen op school

Caroline Watté uit Dilbeek lanceerde gisteren een oproep op Facebook, met de vraag aan de inwoners om 's avonds zichtbaar een kaarsje achter het raam te branden. Daar werd massaal gevolg aan gegeven. Haar eigen zoontje zit in de tweede kleuterklas van Regina Caeli, het klasje waar ook het dochtertje van de familie Bossuyt in zat. Het oudste kind van Caroline is ook een klasgenoot van één van de drie andere kinderen van het gezin. "Goed kennen we elkaar niet, maar ik zie hen elke dag op school en we wonen ook niet ver van elkaar", vertelt Caroline. "Dit voorval grijpt iedereen aan. Daarom heb ik opgeroepen om kaarsjes te branden, als blijk van steun voor de familie. Hopelijk hebben ze er iets van gezien en kunnen ze er steun uit putten. Je kan je niet voorstellen hoe diep zij in de put zitten."

Rouwregister

De leerlingen van Regina Caeli werden gisteren ingelicht door hun leerkrachten en kregen bijstand van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding. "Het klasje van het slachtoffertje zal ook iets maken dat ze aan de familie kunnen geven", weet Caroline nog. De school opent vandaag ook een rouwregister voor het overleden kleutertje.

De oproep van Caroline Watté (bovenaan) kreeg meteen heel wat navolging.
Mozkito De oproep van Caroline Watté (bovenaan) kreeg meteen heel wat navolging.
Aan de bakkerij werden gisteren bloemen, kaarsjes en knuffels achtergelaten.
Mozkito Aan de bakkerij werden gisteren bloemen, kaarsjes en knuffels achtergelaten.
Mozkito
Mozkito