Zeven mannen wagen kans als stand-upcomedian

Ken, Stefaan, Toon, Bernard, Claude en John en Niko met stand-upcomedian Han Coucke (midden vooraan).
Foto Proot Ken, Stefaan, Toon, Bernard, Claude en John en Niko met stand-upcomedian Han Coucke (midden vooraan).
Han Coucke, die schittert in de Canvasreeks Bevergem, schoolt zeven mannen uit onze regio bij tot stand-upcomedian. Dat is een project van de culturele samenwerking Achthoek.

Het gaat om Stefaan Gheerardyn en Bernard De Schepper uit Diksmuide, Toon Hillewaere uit Nieuwpoort, Claude Willaert uit Koksijde, Niko Goffin uit Veurne, John Bollenberg uit Brugge en Ken Vingerhoets uit Oudenaarde. Han Coucke begeleidt acht workshops en de zeven toeren ook door de regio met try-outs. Hoofddoel is een volwaardige show verzorgen op 18 december in zaal City in Nieuwpoort. "Ik sta graag op een podium en thuis ben ik de plezantste", lacht Niko Goffin. "Die workshops zijn confronterend en leerrijk. Ik heb geleerd hoe ik het beste op een podium sta en hoe ik het publiek kan aanspreken. Ik houd meer van de filosoof dan van de platte moppentapper. Ik ben al muzikant en circusartiest en straks hopelijk ook stand-upcomedian."


De eerste try-out is nu zaterdag om 20 uur in het cultuurcafé De Bolletjes in Diksmuide. Daarna volgen het jeugdhuis in Alveringem op 31 oktober, het jeugdhuis in Veurne op 5 december en het jeugdhuis in Koksijde op 12 december. (GUS)