Wegwerpbekers verboden op evenementen
vanaf 2020

Diksmuide kocht 10.000 herbruikbare bekers aan via provincie
RV Diksmuide kocht 10.000 herbruikbare bekers aan via provincie
Via de groepsaankoop van de provincie heeft Diksmuide 10.000 herbruikbare bekers aangekocht. Wegwerpbekers zijn namelijk verboden op alle evenementen in Diksmuide vanaf volgend jaar. 

“We willen zo de hoeveelheid plastiek verminderen”, duidt schepen Marc Deprez (Idee Diksmuide). “Omdat het voor de organisatoren van evenementen meer werk vraagt om herbruikbare bekers te wassen, denken we eraan een mobiele vaatwasmachine aan te kopen.” Gert Maertens (Groen) steunt de aankoop, maar geeft mee dat op het foodtruckfestival Kantien Royal het afval allemaal in één vuilzak werd gestopt. Er was ook een pak plastiek dat vermeden kon worden. Ook Johan Desender (Vlaams Belang) heeft een opmerking over het afvalbeleid. “Tijdens ‘Park op Stelten’ lag het afval vaak in de struiken en er stonden ook te weinig vuilnisbakken.” Marc Deprez laat weten dat er voortaan extra vuilnisbakken worden geplaatst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.