Vrouw (32) komt om bij crash met parapente in Diksmuide. Echtgenoot en vader zien alles gebeuren

Het slachtoffer kwam met de parapente in het dichte struikgewas terecht en stierf ter plaatse.
Bart Boterman Het slachtoffer kwam met de parapente in het dichte struikgewas terecht en stierf ter plaatse.
Een 32-jarige vrouw is woensdagavond om het leven gekomen bij een ongeval met een parapente in Diksmuide. De vrouw was een ervaren parapentevlieger en was samen met haar echtgenoot een nieuw zeil aan het testen toen ze in het struikgewas terechtkwam. 

De crash gebeurde omstreeks 21.30 uur langs de Ramboutstraat in Diksmuide. Het slachtoffer kwam plots in een soort spiraal terecht en viel vanop grote hoogte naar beneden in het struikgewas. Haar man en haar vader waren op dat moment ook aanwezig en zagen alles gebeuren. De 32-jarige vrouw uit Ieper en haar partner - ook een ervaren parapentevlieger - testten er een nieuw zeil uit. 

Reanimatie

Een tandarts die naast de plaats van het ongeval woont, probeerde de vrouw een kwartier lang te reanimeren. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar ook die hulp kon niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Ze had heel wat inwendige bloedingen opgelopen.

De Veurnse afdeling van het parket West-Vlaanderen heeft een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De expert zal dus moeten uitmaken of een technisch defect dan wel een menselijke fout aan de basis lag. De Air Accident Investigation Unit zal in de loop van de dag ook ter plaatse komen om het ongeval verder te onderzoeken. 

Het slachtoffer kwam met de parapente in het dichte struikgewas terecht en stierf ter plaatse.
Bart Boterman Het slachtoffer kwam met de parapente in het dichte struikgewas terecht en stierf ter plaatse.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stefan crama

  Vliegen of welke activiteit ook bij 40 graden is echt niet slim. Erg voor de nabestaanden.

 • Marc Statham

  Lou Bakker, jij denkt zeker als zo een ding begint te slingeren dat je tijd hebt om je gordels los te maken, veel fantasie precies.

 • piet devlieger

  Wow, je zal het maar meemaken. Sterkte voor de familie.

 • Lou Bakker

  Heb ben die dingen geen veiligheids chute of zo ? Pilote geen parachute ? Van grote hoogte. Dan heb je toch nog wel even wat tijd om je uit een hachelijke situatie te bevrijden ? Ik begrijp ook wel dat een toetsenbord anders is dan een parapente. Sterkte !

 • dany despiegelaere

  Veel sterkte aan de nabestaanden, zo een mooie en sympathieke vrouw, doodjammer dat dit is moeten gebeuren