Vrouw (26) kritiek na messteek in buik, die ze wellicht zelf toebracht

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
Een 26-jarige vrouw uit Diksmuide is maandagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt na een messteek in de buik. Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat de vrouw de messteek zélf toebracht. Haar vriend werd intussen vrijgelaten. 

De vrouw woont samen met haar nieuwe, 29-jarige vriend in een rijwoning in de Zonnestraalwijk in het centrum van Diksmuide. De twee hebben uit eerdere relaties vijf kinderen, maar kinderen zouden geen getuige geweest zijn toen het incident zich afspeelde. Wat er gebeurde, was aanvankelijk erg onduidelijk. Het was M.D. (29) die zelf de hulpdiensten belde en daarbij meldde dat zijn vriendin S.V. (26) zichzelf had neergestoken. 

De man probeerde naar eigen zeggen met alle middelen haar wonde te stelpen, vandaar het bloed aan zijn handen. Hij belde ook een vriendin op, waarna ook zij de hulpdiensten belde. Die hulpdiensten kwamen ter plaatse en vanuit het AZ in Brugge vloog de mugheli over. De vrouw kreeg de dringendste zorgen toegediend en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een spoedoperatie onderging. 

Haar toestand is intussen stabiel. M.D. werd opgepakt voor verhoor. Opvallend genoeg is de 29-jarige man deze middag vrijgelaten en wordt hij dus niet voor de onderzoeksrechter gebracht. Zijn bewering dat de vrouw zichzelf in de buik stak lijkt immers te kloppen. Op het moment van de feiten was de man immers aan het bellen met zijn zus. Tijdens dat gesprek stak de vrouw zichzelf plots in de buik. De zus was aan de andere kant van de telefoonlijn getuige van het geschreeuw en feit dat haar broer onmiddellijk de eerste hulp bood. Intussen is die zus verhoord geworden en ze bevestigde alles wat haar broer zegt. De man werd dus vrijgelaten. Het is wel nog afwachten wat het slachtoffer zelf zegt over de feiten. Zij is nog steeds te zwaar gewond om verhoord te worden. Het onderzoek loopt nog verder. Er werd ook een sporenonderzoek gehouden. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy van Dorst

    Failed State Den BELZIEK

  • johanneke li

    de vrouw zal zelf wel kunnen duidelijk maken wie er gestoken heeft en/of het een ongeluk was