Vijfdejaars van ‘Klimaatbende’ sluiten jaar af met feest

Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat
GUS Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat
Diksmuide sloot met een leuk evenement zijn project ‘Klimaatbende’ af. Veertien klassen van het vijfde leerjaar werkten een schooljaar lang rond het klimaat. Na de evaluatie beslist het stadsbestuur of de bende volgend schooljaar een vervolg krijgt. 

“De kinderen hebben een logo en naam bedacht voor hun klimaatbende”, somt duurzaamheidsambtenaar Patricia Taveirne op. “Ze gingen aan de slag met de energiekoffer om de energievreters op school op te sporen. Een ijsblok zo lang mogelijk beschermen tegen het smelten was nog een opdracht die we hen hebben voorgeschoteld. Er waren ook individuele acties zoals het maken van een stripverhaal of een fietstocht op dikke truiendag. Met een slotevent maakten we een einde aan de eerste editie van de klimaatbende. De deelnemers maakten een fictieve wereldreis. In het zwarte land brachten ze steenkool naar de stoomfabriek of in Iventië bedachten ze een uitvinding om energie te besparen. De winnaar van elke ‘battle’ kreeg een ijsblokje dat ze in een zwembad mocht leggen. Zo maakten we duidelijk dat er actie nodig is tegen de opwarming van de aarde.”

Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat. En of het enthousiasme groot was.
GUS Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat. En of het enthousiasme groot was.
Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat. Veertien klassen deden mee.
GUS Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat. Veertien klassen deden mee.
Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat. Ambiance troef tijdens het slotfeest
GUS Diksmuide blikt terug op een mooie eerste editie van de Klimaatbende. Leerlingen van het vijfde leerjaar zetten zich een schooljaar lang in voor het klimaat. Ambiance troef tijdens het slotfeestReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.