Veranda uitgebrand door smeulende kaars

De brandweer in de Vladslostraat in Esen, waar een veranda uitbrandde.
Bart Boterman De brandweer in de Vladslostraat in Esen, waar een veranda uitbrandde.
In de Vladslostraat in Esen, deelgemeente van Diksmuide, is dinsdag rond de middag een veranda uitgebrand. De oorzaak was een smeulende kaars. 

De brand achteraan de woning ging gepaard met zware rookontwikkeling. Het vuur woedde al hevig bij aankomst van de brandweer. “De veranda is uitgebrand. Dankzij de bluswerken bleef de woning gevrijwaard, maar ook daar is flinke rookschade”, zegt kapitein Filip Vandenberghe van de brandweer van Diksmuide. 

De brand zou ontstaan zijn door een huwelijkskaars die de bewoners voor het eerst in vijftig jaar hadden aangestoken. Toen ze de kaars hadden uitgeblazen, hadden ze die in de veranda gezet, maar daar was die verder blijven smeulen, met alle gevolgen van dien. Door de brand hadden de bewoners, een koppel tachtigers, rook ingeademd. De man en vrouw werden verzorgd in de ziekenwagen. De ambulanciers wilden het koppel overbrengen naar het ziekenhuis, maar dat weigerde het echtpaar. Mits grondige schoonmaak is de woning nog bewoonbaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.