Varen en fietsen zijn in trek, rederij Seastar verwelkomt 1500ste fietser

Het team van rederij Seastar en burgemeester Lies Laridon verwelkomden de familie Verte als 1500ste gebruiker van 'varen en fietsen'
Rederij Seastar Het team van rederij Seastar en burgemeester Lies Laridon verwelkomden de familie Verte als 1500ste gebruiker van 'varen en fietsen'
De familie Verte uit Ruddervoorde was de 1500ste die koos voor het concept ‘varen en fietsen’ van rederij Seastar uit Nieuwpoort. Met de boot Yzerstar kan je van Nieuwpoort naar Diksmuide varen met de fiets mee aan boord.

Luc Verte kreeg als 1500ste gebruiker van ‘varen en fietsen’ een verrassingspakket. Samen met zijn vrouw Ann koos hij voor een fietstocht door de streek. “We hebben de Yzerstar fietsvriendelijk ingericht met een aangepaste loopbrug, speciale fietsenstalling en extra faciliteiten zoals een reparatiekit en een oplaadpunt voor elektrische fietsen”, legt kapitein Andy Olislagers uit. “We investeerden daarin 10.000 euro en kregen steun van de provincie en het Diksmuidse stadsbestuur. Per vaart kunnen er 20 fietsen mee. Om de toeristen extra in de watten te leggen geven we tijdens de vaart toeristische informatie mee. Door de samenwerking met Westtoer kunnen we gratis een brochure meegeven met twee fietsroutes van 40 kilometer lang. Daarnaast bieden we gratis fietskaarten aan van stad Diksmuide.” Wil je er ook eens van proeven? Dat kan deze zomer van maan- tot zaterdag. Het schip vertrekt om 13.30 uur in Nieuwpoort en meert rond 15.15 uur aan in Diksmuide. Om 17 uur wordt terug gevaren. Je kan online reserveren via www.seastar.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.