Vanaf 1 april mag je opnieuw links afslaan vanop de Grote Markt

Archiefbeeld: de vernieuwde Grote Markt in Diksmuide
Foto Benny Proot Archiefbeeld: de vernieuwde Grote Markt in Diksmuide
Sinds de heraanleg van de Grote Markt in Diksmuide mag je niet meer links afslaan richting de Oostendestraat. Dat was om het sluipverkeer bij het plein tegen te gaan. Het stadsbestuur keert tijdelijk op zijn stappen terug.

Vanaf 1 april start het met een testperiode waarbij het opnieuw is toegestaan om vanop de Grote Markt links af te slaan. De test duurt tot eind augustus. Ondertussen laat burgemeester Lies Laridon (CD&V) het verkeer meten. “Die resultaten zullen bepalen wat we uiteindelijk beslissen”, aldus Laridon. “Het al dan niet links afslaan kwam veelvuldig aan bod op de gemeenteraad. We willen ons niet baseren op een gevoel maar wel op concrete cijfers vandaar de testperiode. We volgen daarmee het advies van de verkeerscommissie. Naast het links afslaan zal ook het plein Hauspie vanaf 1 april in twee richtingen bereikbaar zijn. Let op: tot 1 april mag je dus nog niet links afslaan vanop de Grote Markt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.