Trajectcamera’s in Diksmuide worden deze week geijkt, politie uit opnieuw ongenoegen over locaties

De trajectcamera's worden momenteel geijkt.
PZ Polder De trajectcamera's worden momenteel geijkt.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is zoals  aangekondigd gestart met het ijken van de trajectcamera’s voor de trajectcontroles in Diksmuide. Het is de laatste fase vooraleer de trajectcontroles effectief van start kunnen gaan. Dat zal nog deze maand gebeuren. Na de ijking volgt nog de goedkeuring en is het systeem operationeel.

Er komen zes trajectcontroles: in de Oostendestraat (N369), de Wijnendalestraat (N363), de Esenweg (N35), tussen Pervijze en Kaaskerke (N35) en aan de bebouwde kommen van Esen (N35) en Woumen (N369). Die camera’s vervangen de acht vaste camera’s die er vroeger stonden. Op het stuk van de N35 tussen Veurne en Pervijze werd vorige week al een proefopstelling geplaatst. Verwacht wordt dat daar in het najaar palen geplaatst worden. 

De politiezone Polder uitte opnieuw haar ongenoegen: “Jammer dat er niet geluisterd werd naar de lokale overheid en de politie om deze dure investeringen op de juiste locaties te plaatsen. Gemiste kans voor meer verkeersveiligheid in onze woonkernen.” De politie Polder zal zoals aangekondigd niet instaan voor het verwerken van de boetes. Die taak wordt doorgestuurd naar de federale politie. 

De trajectcamera's worden momenteel geijkt.
PZ Polder De trajectcamera's worden momenteel geijkt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.