Tot 47 telefoontjes per dag naar ex: man riskeert celstraf voor belaging

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Een 33-jarige Portugees wordt op de rechtbank van Veurne vervolgd voor belaging en stalking van zijn ex-partner, een vrouw uit Diksmuide. Hij viel haar dagelijks lastig aan haar woning en pleegde op een dag wel 47 telefoontjes. “Mijn cliënt is zelfs tien dagen op hotel gegaan omdat ze niet naar huis durfde”, pleitte haar advocaat.

De vrouw deed ettelijke keren aangifte bij de politie. Ze maakte tevens gewag van aanranding van de eerbaarheid en verkrachting, al kon het onderzoek dat laatste niet aantonen. Enkel de belaging werd weerhouden toen de zaak werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De feiten kenden een piek in februari 2017, met tot 47 telefoontjes per dag. De man kon een relatiebreuk niet verkroppen.

Roddels

“Mijn cliënte lijdt hier nog steeds enorm onder. Ze moest zelf psychologische hulp inschakelen en kan enkel nog slapen met medicatie. Ze schaamt zich enorm ten aanzien van de buitenwereld. Mijn cliënte baatte 20 jaar een zaak uit, maar ging ten onder aan alle roddels die werden verspreid. Opnieuw een zaak uitbaten is niet meer mogelijk. Ze heeft het vertrouwen in mensen volledig verloren”, pleitte haar advocaat dinsdagmorgen voor de rechtbank. “Hoewel de raadkamer anders oordeelde, ging het bovendien veel verder dan enkel belaging”, voegde de advocaat toe. Hij betaalde de medische kosten en haar hotelverblijf terug, samen met een morele schadevergoeding van 2.000 euro. 

De beklaagde, een Portugees die in Antwerpen woont, kwam niet op dagen voor de rechtbank. Het openbaar ministerie eist 6 maanden cel. Vonnis 28 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.