Exclusief voor abonnees

Schooltjes liggen 200 meter te dicht bij elkaar voor meer centen. In Diksmuide lossen ze dat handig op

De brievenbus van de school in Leke is verplaatst naar de achterzijde, de vier gaten voor de paaltjes zijn al gemaakt.
GUS De brievenbus van de school in Leke is verplaatst naar de achterzijde, de vier gaten voor de paaltjes zijn al gemaakt.
Een oplossing op zijn Belgisch! Diksmuide wil de gemeenteschool in Keiem als zelfstandige school laten erkennen. Zo kan het extra centen krijgen. De wet zegt dat twee scholen van hetzelfde net op minstens drie kilometer van elkaar moeten liggen en tussen Leke en Keiem is dat tweehonderd meter minder. De ingang van de voor- naar de achterdeur verplaatsen en extra paaltjes moeten dat probleem nu omzeilen. “Subsidiefraude”, vindt de oppositie.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • oswald billiet

  Ik denk dat dit een wet is die tot stand gekomen is onder minister Daniel Coens. Het ging dan vooral over de afstand tussen een hoofd en bijgebouw of wijkschool. Die moest voor afzonderlijke telling 3 km bedragen. Die telling van leerlingen al dan niet afzonderlijk kon een verschil uitmaken un lesuren.

 • Luc Frederick

  belachelijke wet, belachelijk dat er ook weeral een pak mensen onverdraagzaam zijn voor een beetje drukte in de straat (alles mag als ze er zelf maar geen last van hebben). de school doet dit niet zomaar, dit kan de school en dan vooral de kinderen alleen maar ten goede komen. En Marcel toon mij eens 1 particulier die afhankelijk is van subsidie.

 • Erwin De Gheldere

  Waar ze zich toch druk over maken,200 meter maakt het verschil.

 • Van Damme Marleen

  Een geweldige oplossing!!!

 • joannes Roderigas

  Belachelijke wet.