Scholengroep Westhoek steunt Fonds Aurore Ruyffelaere met 2.500 euro

GO Scholengroep Westhoek geeft cheque van 2500 euro aan Fonds Aurore Ruyffelaere. Op de foto herken je Dirk Demeyer, Martine Fremaut en Maurits De Picker van het schoolbestuur samen met Isabelle Janssens van het Fonds
GUS GO Scholengroep Westhoek geeft cheque van 2500 euro aan Fonds Aurore Ruyffelaere. Op de foto herken je Dirk Demeyer, Martine Fremaut en Maurits De Picker van het schoolbestuur samen met Isabelle Janssens van het Fonds
Het Fonds Aurore Ruyffelaere steunt schoolprojecten die jongeren wapenen tegen extreem nationalisme, discriminatie en racisme. De scholengroep Westhoek, met zetel in Diksmuide, gaf het fonds een cheque van 2.500 euro.

Aurore Ruyffelaere is een leerkracht die in 2013 werd vermoord na een nachtje stappen tijdens de Gentse Feesten. Om haar zinloze dood toch een betekenis te geven, richtten de ouders het Fonds Aurore Ruyffelaere op, een fonds dat werkt onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting. “We verdelen subsidies onder die projecten die zich toespitsen op herinneringseducatie”, legt Isabelle Janssens uit. “ Dat kan bijvoorbeeld een schooluitstap naar het In Flanders Fields museum in Ieper zijn of naar de concentratiekampen in Auschwitz. Begin dit jaar hebben al 38 scholen steun ontvangen.”

De scholengroep Westhoek is dat fonds bijzonder genegen. “Vorig jaar stelden we een buitensportveld bij basisschool De Ster in Poperinge ter beschikking van Bar Petit Comité voor het WK-voetbal”, duidt bestuurslid Dirk Demeyer. “In ruil vroegen we een deel van de opbrengst. Zo komt het dat we 2.590,68 euro kunnen geven aan het fonds. Zelf vinden we herinneringseducatie heel belangrijk. Zo organiseerden we vorig jaar Walk to Remember 14-18. Dat was een wandeling van 900 kilometer waaraan heel wat scholen uit onze groep hebben deelgenomen.”

Info: www.auroreruyffelaere.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.