Politie Polder betrapt 10,7 procent op hardrijden, één bestuurder reed 140 (!) waar je 70 mag

BELGA
De politie Polder had vorige week opnieuw enkele grotere snelheidscontroles aangekondigd op het grondgebied van Diksmuide, Koekelare en Kortemark. Maar ondanks de waarschuwing was het resultaat alweer bedroevend.

3.741 voertuigen werden gecontroleerd, en daarvan reden er 402 te snel. Dat is 10,74 procent, een hoog cijfer. Opvallend is dat er alweer enkele echte laagvliegers betrapt werden. In de Oudekapellestraat in Diksmuide, een lange baan waar je maar 70 per uur mag en waar vaak véél te hard wordt gereden, werd een bestuurder net niet aan het dubbele betrapt: 137 per uur. In de Moerestraat in Koekelare was het zo mogelijk nog erger: daar werd een bestuurder betrapt die 140 kilometer per uur reed waar je 70 mag. In de Werkenstraat in Kortemark trapte een automobilist zijn gaspedaal ook veel te diep in: die bestuurder werd geflitst met 107 kilometer per uur in zone 50. Die drie bestuurders, en nog enkele anderen, mogen zich aan een uitnodiging bij de politierechter verwachten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.