Nieuw deze zomer in Diksmuide: kiosk op Grote Markt, huifkartochten en foodtruckfestival

Stadsbestuur van Diksmuide stelt het toeristische seizoen voor
GUS Stadsbestuur van Diksmuide stelt het toeristische seizoen voor
Van eind juni tot begin september zal er op de Grote Markt van Diksmuide een kiosk staan waar je om 11 uur op muzikale wijze kan aperitieven. Het is maar een van de toeristische nieuwigheden op de kalender.

“Elke eerste zondagochtend van de maand moet er iets te beleven zijn in Diksmuide”, maakt cultuurschepen Jan Van Acker (Idee Diksmuide) zich sterk. “Tijdens de zomer zetten we permanent een kiosk op de vernieuwde markt. Op 30 juli bijt De Burgerskring de spits af. Alle genres muziek maar ook sport moeten kunnen in het centrum van onze stad. Nog een andere zondagse afspraak maken we met onze gratis gids. Dertien zondagen lang tussen 7 juli en 29 september nemen gidsen je om 10 en 15 uur op sleeptouw door de historische stadskern en het Museum aan de IJzer in de IJzertoren.”

En dan zijn er nog de vaste afspraken zoals de zomerse vrijdagen bij de horecazaken, toeristische kajaktochten tijdens de Waterrijk, de Ment TV Zomertour op 8 juli en de kermis. “We bieden een mix aan zodat we een breed publiek kunnen aanspreken”, pikt burgemeester Lies Laridon (CD&V) in. “Voor het eerst pakken we elke vrijdagavond tussen 5 juli en 23 augustus uit met huifkartochten vanaf het nieuwe provinciedomein IJzerboomgaard. Diksmuide is ook een passagestad langs twee lange afstandswandelroutes. De één gaat naar Compostella en de andere naar de Frans-Zwitserse grens. Ook waterrecreatie vinden we belangrijk. De tijdelijke aanlegsteigers bij Einsdijk en Drie Mussen leggen we opnieuw en dit najaar willen we zelfs een permanente steiger openen bij de Beerstblotestraat. Bij genieten hoort ook smullen. Daarom pakken we eind juli uit met het foodtruckfestival Kantien Royal en in augustus met een smakelijke markt Festumma. De zomer sluiten we traditiegetrouw halfweg augustus af met Park op Stelten.” 

Info: www.bezoekdiksmuide.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.