Man botst met 2,70 promille en vlucht weg: “Te veel getrakteerd omdat ik een varken had gewonnen”

Archiefbeeld.
Hollandse Hoogte / Flip Franssen Archiefbeeld.
Politierechters horen vaak de gekste verhalen maar wat de rechter in Veurne te horen kreeg was erg lachwekkend. “Ik had een varken gewonnen bij een tombola en werd getrakteerd op drankjes”, zei een dronken bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde.

David F. werd er vervolgd omdat hij op 15 juli vorig jaar rond middernacht met 2.70 promille tegen een wagen botste, daarbij een vrouw verwondde en vervolgens weg vluchtte. “Ik wist dat ik gedronken had en vluchtte daarom”, sprak F. “Het zit zo: ik had kort voordien met een tombola een volledig varken gewonnen. Ja, daar kon ik niet veel mee doen. Ik schonk het weg aan een vereniging en uit dankbaarheid mocht ik het die dag gratis komen opeten en werd ik gratis getrakteerd op drankjes. Ik had wat te veel wijn gedronken toen ik terug naar huis reed en daarna kreeg ik dat ongeval.” Alhoewel de rechter even moest lachen gaf hij F. toch een strenge straf. De man is immers niet aan zijn proefstuk toe. Hij kreeg 13.600 euro boete, 7.000 euro met uitstel, drie maanden én 45 weekends rijverbod. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.