Kruip in je pen en schrijf een haiku. Herman Van Rompuy oordeelt welke op het dorpshuis in Woumen komen

Herman Van Rompuy schreef in 2010 zelf een Haikubundel.
BELGA Herman Van Rompuy schreef in 2010 zelf een Haikubundel.
Herman Van Rompuy heeft vandaag bevestigd dat hij jurylid wil zijn bij de haikuwedstrijd die de cultuurraad met de steun van het stadsbestuur organiseert. Schrijfsels zijn tot eind deze maand welkom.

Je moet dus snel zijn wil je een kans maken, want op 31 maart om middernacht wordt de wedstrijd afgesloten. Een haiku is een Japanse dichtvorm die uit drie regels bestaat. Diksmuide kiest voor een vaste vorm van regels met vijf, zeven en vijf lettergrepen. 

Herman Van Rompuy wil de inzendingen graag doornemen. Hij is een expert op het vlak van haiku’s. Tien jaar geleden bracht hij zelf een haikubundel uit. Zowel het stadsbestuur als de cultuurraad zijn opgetogen dat de oud-premier en gewezen Europees president de taak van jurylid op zich wil nemen. De winnende haiku’s zullen op de ramen van het nieuwe ontmoetingscentrum Walnes in Woumen prijken. Je mag één of meerdere haiku’s doorsturen via vrije.tijd@diksmuide.be. Zet er telkens je naam, adres en telefoonnummer bij. Je mag het ook opsturen naar CC Kruispunt in de Maria Doolaeghestraat 2 b in Diksmuide.