Juf Maja stelt eerste boek voor: “Over heksen, sterke vrouwen en tirannieke tovenaar”

Maja Vermeulen toont trots haar eerste boek
Benny Proot Maja Vermeulen toont trots haar eerste boek
Morgen vrijdag zal voor het Maja Vermeulen (34) uit Diksmuide een spannende dag worden. Ze stelt haar debuutboek ‘Krachtig ontwaken’ voor. Het is het eerste deel van een trilogie over heksen en tovenaars.

Maja geeft beroepshalve les aan het zesde leerjaar in de Diksmuidse basisschool W’IJzer. “Verhalen over avontuur, magie en fantasie hebben mij altijd aangetrokken”, vertelt de schrijfster. “De boeken over Harry Potter en de Lord of the Rings-trilogie waren de mooiste en meeste magische die ik ooit gelezen heb. Dat soort verhalen hebben mij geïnspireerd. Je kan erin vluchten van de wereld van vandaag naar een van magische landen, fantasie en meestal ‘happy endings’. Al jaren werk ik aan mijn debuut maar ik was onzeker. Daarom duurde het zo lang voor ik het naar een uitgever stuurde. Het verhaal is ondertussen geëvolueerd. Aanvankelijk wilde ik een stripverhaal uitwerken maar daarin kan je geen grootste gesprekken weergeven. Het schrijven van mijn gedachten in een tekst verliep wel goed. Het is uiteindelijk een verhaal geworden over heksen, sterke vrouwen en een tirannieke tovenaar. Op de dag van haar zeventiende verjaardag zijn de magische krachten van Olivia gewekt. Daardoor komt ze in de problemen. Met haar beste vriend Nerd vlucht ze naar een andere tijd waar ze mensen ontmoet, zoals de verweesde zwaardvechtster met het rode haar of de getrainde heks vol vlammende wraakgevoelens. Wie kan haar over magie bijleren? Wie weet iets over haar verdwenen moeder? Het verhaal is op maat van jongeren vanaf twaalf jaar. Dit is het eerste boek in een rij van drie maar ik heb nog ideeën voor andere boeken. De smaak van het schrijven heb ik helemaal te pakken.”

De boekvoorstelling vindt morgen vrijdag om 19.30 uur plaats in De Kring in Keiem. ‘Krachtig Ontwaken’ kost 14,95 euro en is uitgegeven bij Kramat. Het is verkrijgbaar in de boekhandel of via www.kramat.be. Op 25 mei van 15 tot 17 uur signeert Maja haar boek in de Standaard Boekhandel in Diksmuide.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.