Hoogzwangere vrouw overkop met auto

De wagen raakte een betonblokje en ging overkop.
Foto JVK De wagen raakte een betonblokje en ging overkop.
Een 23-jarige hoogzwangere vrouw uit Diksmuide is gisterenmorgen iets voor tien uur met haar wagen overkop gegaan in de Koekelarestraat in Leke. Ook haar vierjarig zoontje zat in de auto. "Ik vreesde dat er complicaties zouden zijn voor mijn baby", zegt Shüleika Lauweres (23).

"Ik reed naar huis toen mijn wagen plots een klapband kreeg", getuigt de vrouw uit de IJzerdijk in Diksmuide. Haar auto week uit en raakte een betonblokje, zoals er meerdere staan in de Koekelarestraat. De wagen kantelde en schoof verder op de zijkant. "Ik vermoed dat we ongeveer 60 kilometer per uur aan het rijden waren. Na een dertigtal meter schuiven, kantelde de wagen nog over. Daar lagen we dan, overkop", gaat Shüleika verder. Ze kon op eigen houtje uit de wagen kruipen, net zoals de vierjarige Alissio. "Ik belde zelf de hulpdiensten en was, net zoals mijn zoontje, serieus in shock. Ik vreesde complicaties voor mijn zwangerschap. We werden overgebracht naar het Sint-Rembertziekenhuis. Na vier uur en talloze onderzoeken kreeg ik het goede nieuws dat er geen gevolgen zijn voor de baby", haalt Shüleika opgelucht adem. Haar bevalling is uitgerekend voor het einde van januari. Wel hield ze een gekneusde knie en pols over aan het ongeval. Ook Alissio raakte gewond, hij liep een lichte hersenschudding op.


"Ik besef dat het veel erger had kunnen aflopen", gaat de 23-jarige vrouw verder.


Het duurde een tijdje vooraleer de hulpdiensten de juiste plaats hadden gevonden. Ze kregen namelijk een oproep voor de Lekestraat in Koekelare, maar het ongeval gebeurde in de Koekelarestraat in Leke. Beide straten liggen echter niet van elkaar ver verwijderd. "We kwamen eigenlijk net van het AZ Zeno in Knokke. Alissio zou vandaag (gisteren, red.) geopereerd worden aan de tanden. Maar was deze week ziek, dus beslisten de artsen om hem niet te opereren. Nog geen twee uur later lagen we alweer in de kliniek", besluit Shüleika. (BBO/JHM)