Hondenloopweide in de Diamantstraat is open

Hondenloopweide in de Diamantstraat is open
Benny Proot Hondenloopweide in de Diamantstraat is open
Diksmuide heeft een tweede hondenloopweide geopend, deze keer in de Diamantstraat. Drie jaar geleden opende de hondenloopweide in de Beerstblotestraat. 

Het nieuwe terrein in de Diamantstraat is 507 vierkante meter groot. De hondenloopweide was een initiatief van de voormalige schepen van Dierenwelzijn Karline Ramboer, die nu als onafhankelijk raadslid zetelt. Medewerkers van de groendienst legden het vorig najaar aan. Er zijn wel een aantal spelregels. Baasjes moeten de rust van de woonbuurt respecteren en hun hond dus niet nodeloos laten blaffen. Gebruik eigen hondenpoepzakjes, want een hondenloopweide is geen hondentoilet. Er is een vuilnisbak aanwezig. Honden mag je nooit alleen op de weide achterlaten. Voor de baasjes is er een rust- en picknickbank.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.