Groen Diksmuide start gerechtelijke procedure tegen kap bomenrij aan De Blankaart

Voor een deel van deze populieren in Woumen is een kapvergunning goedgekeurd. Die vecht Groen Diksmuide nu aan.
GUS Voor een deel van deze populieren in Woumen is een kapvergunning goedgekeurd. Die vecht Groen Diksmuide nu aan.
Groen Diksmuide heeft een verzoekschrift ingediend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de goedgekeurde kapvergunning voor dertig populieren in Woumen.

“De populierenrij in de Zuidbroekstraat in Woumen is een landschapselement dat je van ver kan zien. De weg vormt een van de toegangspoorten naar het natuurdomein De Blankaart”, schetst Günther Claes van Groen. “Sport Vlaanderen vroeg een kapvergunning voor een dertigtal bomen die palen aan zijn domein. Die zouden een gevaar vormen voor de paarden en voorbijgangers. Ik ben zelf een gecertificeerd boomverzorger en stel vast dat die bomen kerngezond zijn. Het enige wat ze nodig hebben is een onderhoudsbeurt. Van een gevaar is geen sprake. Hoewel de milieuraad een negatief advies had gegeven, keurde het schepencollege de kapvergunning goed, en ook de deputatie zette het licht op groen. We hebben voldoende argumenten om tegen die beslissing in beroep te gaan. Daarom dienden we een verzoekschrift in bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. We verwachten dit najaar een uitspraak.”

Schepen voor Milieu Marc Deprez (Idee Diksmuide) reageert kritisch. “We stellen vast dat de politiek geen mening meer mag hebben. Wij zouden blindelings een milieuraad of administratie moeten volgen. Dit tart alle verbeelding. We hebben respect voor de mening van anderen, maar dienen het algemene belang. Zelfs Natuurpunt is voorstander om de bomen te kappen. De kapactie door Sport Vlaanderen was normaalgezien dit najaar gepland. Het valt af te wachten of het zal kunnen doorgaan.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Teuwen

    Natuurextremisme!