Gekende brasserie ’t Haantje krijgt eind oktober een tweede vestiging in Kortemark

Brecht Deceuninck en Alexander Bertem van brasserie 't Haantje in Diksmuide
GUS Brecht Deceuninck en Alexander Bertem van brasserie 't Haantje in Diksmuide
Een jaar nadat ze hun brasserie ’t Haantje startten in Diksmuide, plannen zaakvoerders Brecht Deceuninck (27) en Alexander Bertem (23) een tweede horecazaak met dezelfde naam in het centrum van Kortemark. 

“Nog voor we ons in Diksmuide kwamen vestigen was ons oog al gevallen op het pand in Kortemark”, zegt Brecht. “Het was toen echter niet vrij dus startten we in de Boterstad.” Het Italiaanse restaurant L’Aquila was anderhalf jaar in Kortemark gevestigd maar de zussen die het uitbaatten besloten te stoppen. “Opnieuw kwam het pand dus in ons vizier en dit keer schoten we raak”, lacht Brecht. “Mijn partner Alexander Bertem zal chef-kok worden in Kortemark en ik neem de keuken in Diksmuide voor mijn rekening. Beide zaken hebben hetzelfde concept en dezelfde naam. We hopen eind oktober onze brasserie in Kortemark te kunnen openen. Kip, ribbetjes, côte à l’os en cowboysteak zijn de specialiteiten van het huis.”

Hier komt ‘t Haantje in Kortemark
Benny Proot Hier komt ‘t Haantje in Kortemark2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ignace beuckelaere

    Zeer lekkere keuken alleen jammer dat het in de zomer zeer druk kan zijn en de wachttijden oplopen.

  • Matisse Lepouttere

    Toffe en sfeervolle plaats om te werken. Met jonge en leuke bazen.