Gedaan met verdwaalde ambulances en verkeerd geleverde post: huisnummers Steenstraat extra aangeduid

Schepenen Martin Obin en Gaby Verstraete met burgemeester Lies Laridon bij een vernieuwd straatnaambord
GUS Schepenen Martin Obin en Gaby Verstraete met burgemeester Lies Laridon bij een vernieuwd straatnaambord
De vernieuwing van de straatnaamborden in Diksmuide is gestart. Het stadsbestuur besteedt extra aandacht aan de Steenstraat.

“We investeren 30.000 euro in 1250 nieuwe straatnaamborden”, zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). “Sommige straatnamen waren onvoldoende zichtbaar of beschadigd. Bovendien wilden we ons nieuwe stadslogo erop. Nog nieuw is dat we nu wat uitleg geven over de betekenis van de straatnaam. Door de witte achtergrond is het veel duidelijker.” Er is extra aandacht voor de Steenstraat, een vroegere Romeinse heirweg die loopt van Steenvoorde tot in Brugge. “De weg loopt onder meer op de grens van Diksmuide en Houthulst met alle problemen van dien”, beseft de burgemeester. “Zo zijn er huizen die maar op enkele meters van elkaar staan maar die toch hetzelfde huisnummer hebben omdat ze in een verschillende gemeente staan. In de zomer van vorig jaar hadden we overleg met de bewoners van de Steenstraat. Ze vreesden dat hulpdiensten niet het juiste adres zouden vinden en er waren ook klachten over post die in de verkeerde brievenbus terechtkwam. Ondertussen namen we contact op met de grote gps-systemen om hen duidelijk te maken dat de Steenstraat door verschillende gemeenten loopt. Op de nieuwe straatnaamborden duiden we met pijltjes aan welke huisnummers je er vindt.”

In de Steenstraat zijn de huisnummers extra aangeduid
GUS In de Steenstraat zijn de huisnummers extra aangeduidReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.