Enige stoet van Diksmuide trekt zondag door Woumen

De Blankaartvrienden in de ban van striphelden
Facebook De Blankaartvrienden in de ban van striphelden
Zaterdag start het Diksmuidse dorp Woumen zijn kermisweek. Apotheose is de 41ste Blankaartstoet zondag. Dat is de enige stoet die de boterstad rijk is.

De kermisweek start zaterdagnamiddag met een illusieshow voor kinderen om 14 uur georganiseerd door de Gezinsbond. Na de wielerwedstrijd is het tijd voor de jongerencross waaraan iedereen mag deelnemen. De Chiro van Woumen sluit zaterdagavond zijn zomer af met een fuif. Zondagmorgen opent de kermis om 10.30 uur met trompetgeschal en een prijzenworp vanop de kerk. Om 15 uur start de Blankaartstoet rond het thema ‘striphelden’. Lokale verenigingen en reuzen zorgen voor een mooie optocht richting de feesttent bij de kerk waar om 16.30 uur de taptoe begint. Maandagavond kan je het bewonersplatform van Woumen steunen door mee te doen aan de paté-kaarting vanaf 18 uur. Naast de stoet is ook het vuurwerk een jaarlijkse topper op de feestkalender. Het knalt donderdagavond vanaf 21 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.