Dronken man rijdt verder met wrak na botsing: “Ongeval? Kan ik me niet herinneren”

Tijdens de controle keek de politie voornamelijk naar het zwaar verkeer
Toon Royackers Tijdens de controle keek de politie voornamelijk naar het zwaar verkeer
Een man(49) uit Diksmuide is zondagavond in de cel beland nadat de politie hem dronken aantrof achter het stuur van een zwaarbeschadigde auto langs de Eernegemsestraat in Koekelare. Hij had kennelijk een ongeval meegemaakt, maar wist naar eigen zeggen niet eens meer waar of hoe dat gebeurde.

Verschillende bestuurders maakten zondagavond rond 20 uur bij de politie melding van een zwaarbeschadigde  auto die op de Torhoutse Baan in Gistel reed. De patrouille kon de wagen onderscheppen in de Eernegemsestraat in Koekelare. Volgens woordvoerster Annemie Wittesaele van politiezone Kouter reed de auto rond op drie lekke banden en waren de bumper, motorkap, wielkast en verlichting zwaar beschadigd. De bestuurder bleek de 49-jarige H.V. uit Diksmuide te zijn. De man kon niet uitleggen hoe zijn auto beschadigd raakte en had geen idee waar hij het ongeval meemaakte. De politie trof ook felblauwe verf aan op het wrak, wellicht afkomstig van het aangereden voertuig. Bestuurder H.V. legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Hij werd ook bestuurlijk aangehouden en ter ontnuchtering opgesloten in de politiecel. De politie liet het autowrak takelen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.