Dit weekend feestelijke opening nieuw dorpshuis van Woumen

De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe ontmoetingscentrum in Woumen dat dit weekend de deuren opent.
GUS De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe ontmoetingscentrum in Woumen dat dit weekend de deuren opent.
Het Diksmuidse dorp Woumen viert dit weekend de opening van zijn gloednieuwe ontmoetingscentrum. Deze maand start de aanleg van de omgeving rond het nieuwe centrum.

“Het nieuwe ontmoetingscentrum is vanaf volgende week te huur aan dezelfde tarieven als het huidige”, zegt schepen van Patrimonium Marc De Keyrel (CD&V). “Enkel de omgeving moeten we nog aanpakken. Die werken starten deze maand en zullen normaalgezien in de loop van volgend voorjaar helemaal af zijn. Uiteraard zorgen we ondertussen wel voor een toegankelijk pad naar de ingang aan de kant van het woonzorgcentrum. Aan de zijkant van de nieuwbouw leggen we extra parking aan. Die zal zowel door bezoekers van de Zilvervogel als van het nieuwe dorpshuis gebruikt worden.”

Alle ruimtes verbonden

En hoe ziet het nieuwe dorpshuis van Woumen er nu uit? “Heel open”, vindt De Keyrel. “Er is een ruime inkom, een grote zaal, een vergaderruimte en een repetitielokaal voor de lokale fanfare Hoger Op. Via opendraaiende deuren zijn alle plaatsen met elkaar verbonden. Door de vele glaspartijen brengen we buiten als het ware binnen. Een keuken, bar en sanitair blok maken de inrichting compleet. Buiten plaatsten we een stalling voor 35 fietsen.” Het Diksmuidse stadsbestuur investeerde alles samen twee miljoen euro in het dorpshuis van Woumen.

Openingsweekend

De opening gaat gepaard met twee dagen feest. “We starten nu zaterdag om 19 uur met de uitreiking van de prijs voor cultuurverdienste, georganiseerd door de cultuurraad”, nodigt cultuurschepen Jan Van Acker (Idee Diksmuide) uit. “Aansluitend knippen we officieel het lint door. Op zondag is het brede publiek vanaf 14 uur welkom op een ludieke happening met rondleidingen, een open repetitie door Hoger Op, een bar met happy hour en een samenzangmoment met ‘Allez, chantez’ om 15 uur.” Het oude OC ‘t Woumenhof wordt begin volgend jaar afgebroken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.