Diksmuide maakt zich op voor 45ste boter- en kaasfeesten

Kaasbollenfanfare op jaarlijkse boter- en kaasfeesten in Diksmuide
GUS Kaasbollenfanfare op jaarlijkse boter- en kaasfeesten in Diksmuide
Pinkstermaandag staat in Diksmuide synoniem voor de boter- en kaasfeesten. Verwacht je aan een dag vol boter, kaas, traditie, folklore en amusement.

De boter- en kaasmarkt vindt centraal op de Grote Markt plaats met daarbij een kinderboerderij. De hele dag zijn er boter- en kaasworpen en om 15 uur is er zelfs ééntje op kindermaat. Nog een traditie is de intronisatie van de nieuwe ridders in de Orde van de Beuterwaeghe. Om 11.15 uur worden kaashandelaarster Isabel Coopman, Christophe Onraet van Defensie en journalist-ambtenaar Ronny Vanhooren tot ridder geslagen als ze de nodige smaakproeven en de weegtest met brio doorstaan. In de Vredestraat zijn er de hele dag optredens. De Diksmuidse Kunstkring Rubensvrienden stelt tentoon in een leegstaand handelspand op de Grote Markt 26. Dat is de oude Landgraaf. Het is de eerste actie in het nieuwe project Vast Goed. Het stadsbestuur wil zo leegstaande handelspanden op een originele manier in de kijker zetten. Info: www.bezoekdiksmuide.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.