Dievegge rooft 34.000 euro van intussen overleden schoonmoeder: “je deed vreugdedansje zeker toen ze stierf?”

De vrouw werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.
JHM De vrouw werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge.
Een 43-jarige vrouw uit Diksmuide heeft 1 jaar cel met uitstel en 800 euro boete gekregen omdat ze op schaamteloze wijze op nauwelijks twee jaar tijd liefst 34.232 euro gestolen van haar eigen schoonmoeder. Opvallend is dat S.V. niks van dat geld zal moeten terugbetalen: schoonmoeder S. is intussen overleden en haar enige erfgenaam, de zoon, is samen met de dievegge.

Het hoogbejaarde slachtoffer verbleef in het rusthuis in Gistel en S.V. presenteerde zich als vriendin en gesprekspartner, ging gaandeweg inkopen doen voor de vrouw maar profiteerde ervan om télkens ook voor zichzelf boodschappen te doen en geld af te halen. De feiten kwamen eind 2017 uit en de vrouw beloofde alles terug te betalen. Alleen: ze betaalde tot nu toe nog geen cent en vorige maand overleed het slachtoffer op 88-jarige leeftijd. “Dat jij hier nog uw gezicht durft te tonen begrijp ik niet! Je zou door de grond moeten zakken van schaamte. Dat menske is gestorven terwijl ze geen rosse cent terugzag. Je hebt een vreugdedansje gedaan zeker toen je hoorde dat ze gestorven is?” sneerde de rechter. Door het overlijden van de bejaarde vrouw vervalt immers ook de burgerlijke vordering en moet de dievegge het gestolen geld niet terugbetalen. Tenzij er erfgenamen opduiken die de zaak willen verderzetten maar die zijn er voorlopig niet. Tenzij: de enige erfgenaam zou de vriend van S.V. kunnen zijn, maar die is nog steeds met haar samen, ondanks dat zijn eigen stiefmoeder beroofd werd. En hij is ook niet van plan om dat te doen en dus kan de dievegge al dat geld houden. Het was om inkopen voor hem te doen dat ik het geld stal. Dus hij profiteerde er ook van”, verklaarde de dievegge.

Dat menske is gestorven terwijl ze geen rosse cent terugzag. Je hebt een vreugdedansje gedaan zeker toen je hoorde dat ze gestorven is?” sneerde de rechter.

De rechter haalde hard uit2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeanne Thieren

    Hopelijk moet ze erfbelastingen betalen op die som !

  • Maraia Ceraia

    Stelen is een misdrijf en moet bestraft worden. Dat die dievegge nu samen is met de zoon van het slachtoffer speelt helemaal geen rol, het blijft stelen. Voor mijn part ging ze 5 jaar de doos in .