De codenaam voor Kompany: échte Jean-Pierre Van Overschelde voelt zich belachelijk gemaakt door Marc Coucke

De échte Jean-Pierre Van Overschelde vindt het niet leuk dat zijn naam gebruikt werd als codenaam door Marc Coucke.
Benny Proot De échte Jean-Pierre Van Overschelde vindt het niet leuk dat zijn naam gebruikt werd als codenaam door Marc Coucke.
Zes maanden lang slaagde Anderlecht-voorzitter Marc Coucke erin om de transfer van Vincent Kompany geheim te houden - daarbij werd zelfs een codenaam ingezet: 'Jean-Pierre Van Overschelde'. De échte Jean-Pierre is een Marc Coucke-fan, maar kan er niet mee lachen. "Ik voel me belachelijk gemaakt."

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke onthulde begin deze maand het idee van de codenaam op Qmusic, en in het West-Vlaamse Diksmuide viel er toen iemand van zijn stoel. De echte Jean-Pierre Van Overschelde (54), die al járenlang opkijkt naar zakenman Coucke. "Al van voor zijn avonturen met wielrennen en voetbal. Vooral naar de manier waarop hij in het leven stond. Zoals anderen een stervoetballer adoreren, voelde ik datzelfde voor Coucke. Ik stuurde hem een tiental brieven en kerstkaartjes, maar nooit kwam er een antwoord." Nu voelt de Diksmuidenaar zich "belachelijk gemaakt". "Ik weet niet of Marc dat zo heeft bedoeld. Ik wil geen excuses, maar wel dat hij weet wie ik ben."

Coucke zelf heeft het alvast niet kwaad bedoeld, sust hij. "Die naam kwam plots in mij op. Waar die vandaan kwam? Dat herinner ik mij niet. Ik krijg zo veel mails en brieven. Doe in elk geval de groeten aan de heer Van Overschelde!", aldus een laconieke Coucke. 

Vincent Kompany stond in Anderlecht zes maanden bekend als 'Jean-Pierre Van Overschelde'.
Photo News Vincent Kompany stond in Anderlecht zes maanden bekend als 'Jean-Pierre Van Overschelde'.48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  Coucke sust wel maar volgens mij is de fan misbruikt. Ik lees vooral een laconieke, afwijzende houding van Marc Coucke.

 • Jonas Buyle

  Hehe, eigenlijk begrijp ik die vent wel, kaartjes sturen naar zijn idool en geen antwoord krijgen.... ....en dan ziet hij zijn naam op die manier verschijnen. Hij meent dat hij bewust genegeerd werd en dan geviseerd word. Hij wil ook gn excuses enkel dat Coucke hem erkent als persoon. Wel een dramaqueen natuurlijk maar zijn gevoelens zijn héél begrijpelijk...

 • jef koek

  Wat is daar nu mis mee. Ik gebruik al jaren Marc Coucke als codenaam.

 • Rik Tytgat

  En nu er op die naam ook een gezicht kan gekleefd worden is het wel in orde? Rare wereld waarin wij leven.

 • Jozef Van der Elst

  Groot gelijk man als ze je google en op faceboek, een deftige schadevergoeding is hier zeker op zijn plaats. Minstens een jaarabonnement van Anderlecht in de business .