Dakloze vrouw al 25 jaar speedverslaafd, maar weigert elke hulp: “Geen vertrouwen in justitie”

Illustratiebeeld.
ANP Illustratiebeeld.
Een 39-jarige dakloze vrouw uit Diksmuide maakt het voor zichzelf hopeloos in de rechtbank van Veurne. 

De vrouw is al sinds haar 14de verslaafd aan drugs en gebruikt 10 gram speed per week. In juli vorig jaar werd ze betrapt met 35 gram speed op zak, wat voor een gebruikershoeveelheid erg veel is. S.S. werd betrapt naar aanleiding van een diefstal in de woning van haar ex, waarbij ze in de buurt was. Ze werd hysterisch tijdens de politiecontrole en werd gefouilleerd. “Ik heb zoveel op zak omdat mijn dealer in Nederland met verlof gaat en ik daarom een grotere voorraad insloeg”, verklaarde ze.

Omdat er na onderzoek geen sprake is dat de vrouw ook verkoopt, wilde het parket haar helpen om van haar verslaving af te komen. Dat bleek echter hopeloos. De vrouw daagde niet op bij de justitie-assistent en stuurde ook haar advocaat alleen naar de zitting. “Ik moet toegeven dat ik niks meer kan doen om die vrouw hier te krijgen”, gaf haar advocaat schoorvoetend toe. “Ik heb al zo lang op haar ingepraat maar het is tevergeefs. Ze is de zin voor realiteit kwijt en zegt dat ze in geen enkele mens nog vertrouwen heeft. En ze heeft ook geen vertrouwen in justitie en de justitie-assistent.” 

De vrouw riskeert nu 6 maanden cel en 8.000 euro boete. Vonnis op 21 juni.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Kom kom, beetje eerlijk blijven? De reden dat ze geen hulp wil is omdat ze speed wil blijven snuiven zonder gevolgen, de speed is voor haar belangrijker dan een dak over haar hoofd. Haar onvertrouwe in justitie is louter omdat ze ook wel weet dat het een illegale drug is.

 • Jef Heffens

  We moeten af van dat soort mensen het gevolg is overlast, diefstal, geweldpleging, auto ongevallen, vluchtmisdrijf, ....... Wie met drugs start kiest zelf om uitschot te zijn en worden een deel van de destructie van onze maatschappij. Wie geen hulp wil moeten we eigenlijk zo snel als mogelijk vanaf. Het is hun eigen keuze.

 • Robert DE REU

  Verslaafd of niet, ik denk dat haar verstand nog goed werkt, want wie heeft nu nog vertrouwen in Justitie ?????

 • Rik Hooyberghs

  Wie heeft in België wel vertrouwen in de politiek of justitie? Allemaal corrupt