Centrum moet weer bruisen

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN DIKSMUIDE

Het centrum van Diksmuide moet weer bruisen en meer shoppers lokken.
Proot Het centrum van Diksmuide moet weer bruisen en meer shoppers lokken.
De Diksmuidse handelaars hebben door de vele werken voor hun winkel op de tanden moeten bijten. Tijd voor een commerciële reanimatie. Maar hoe pak je zoiets aan?

"We hebben een filmpje gemaakt om de middenstand te promoten", zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). "We hebben vorige maand ook een superkoopzaterdag georganiseerd, plannen opnieuw een eindejaarsactie, zorgen in de vakanties voor animatie op de wekelijkse marktdag en ondersteunen opleidingen voor handelaars. Een nieuwe website en de Diksmuide-app zetten de handelszaken in de kijker. Samen met de ondernemers willen we graag nog extra acties ondersteunen. Laat die goede ideeën maar komen."


Katleen Winne (Idee Diksmuide) wil van het centrummanagement weer een werkende vzw maken met een dynamische manager. "Via een actieplan en een economisch onderzoek moeten we nagaan hoe we Diksmuide commercieel sterker kunnen maken. We hebben hippe winkels en horeca nodig die ook mensen van buiten Diksmuide lokken. Meer versiering en sfeerelementen in de winkelstraat kunnen alvast de aandacht trekken."

Economische raad

N-VA pleit voor een economische raad. "Bezwaren en opmerkingen van onze middenstand mogen we niet arrogant van de tafel vegen", vindt Koen Coupillie. "Onze ondernemers hebben bewezen dat ze dynamisch zijn met de start van het Westcomité en de actie 'Samen werken aan Diksmuide'. Met gerichte subsidies en een strikt leegstandsbeleid willen we lege winkels sneller een nieuwe bestemming geven." (GUS)