Buurtbewoners halen slag thuis, voorlopig geen flats in stationsbuurt

Diksmuideling Paul Claus haalt zijn slag thuis. De Raad van State heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan stationsbuurt vernietigd. "We hadden vooral kritiek op de komst van appartementen, waardoor onze privacy in het gedrang zou komen en we veel minder zonlicht zouden hebben."

"We hebben nu gekregen wat we tijdens het openbare onderzoek drie jaar geleden al gevraagd hadden. Geen appartementen langs de Laure Fredericqlaan, enkel woonhuizen op het woonerf van De Mandel in de Lange Veldstraat en een zwembadzone die zijn publieke functie behoudt. Met de bewoners zullen we nu samenzitten om na te gaan wat we wensen in de toekomst."


Schepen Bieke Moerman (sp.a-open) betreurt de gang van zaken. "We kregen nog geen officieel bericht over de vernietiging door de Raad van State. Maar we bergen onze plannen voor een woonuitbreiding niet op. Tijdens de hele procedure stonden we open voor overleg en we hielden ook rekening met de grieven van de bewoners. We pasten zelfs de plannen aan. Spijtig genoeg is het toch met een procedureslag geëindigd." (GUS)