Brasserie De Polderbloem wordt 'Bloom'

HORECAZAAK INVESTEERT TIJDENS OPENBARE WERKEN IN CENTRUM

Patricia Houthoofd stak haar brasserie in een nieuw kleedje. Het interieur oogt gezellig en modern.
Benny Proot Patricia Houthoofd stak haar brasserie in een nieuw kleedje. Het interieur oogt gezellig en modern.
De openbare werken in het centrum geven sommige ondernemers zin om ook te investeren. Patricia Houthoofd (53) richtte haar horecazaak helemaal opnieuw in en doopte het Bloom. Het hotel behoudt de naam De Polderbloem. "Bij een nieuw Marktplein hoort een hedendaagse brasserie", vindt Patricia.

In een maand tijd gaf Patricia Houthoofd haar brasserie een complete make-over. De Polderbloem, al dertig jaar een gevestigde waarde in het Diksmuidse horecalandschap, heet voortaan Bloom.


"Ik run deze zaak al twaalf jaar en het interieur was afgeleefd. Toen het stadsbestuur aankondigde het stadscentrum een nieuwe look te geven, besloot ik zelf ook te investeren. De werken zijn sinds een maand achter de rug en na wat proefdraaien, staan we nu stevig in onze schoenen. De benedenverdieping is niet meer te herkennen. We maakten er één grote en gezellige ruimte van voor onze brasserie. Vroeger scheidden we het café en restaurant maar nu loopt alles door elkaar. Het interieur oogt hedendaags en gezellig." "Bij een ander interieur hoort ook een nieuwe stijl", vervolgt Patricia. "We leiden ons team met vier medewerkers opnieuw op en zullen ook extra mensen aanwerven. Zo start binnenkort een andere kok. We willen groeien naar een zaak waar je terecht kan voor een lekkere, verse maaltijd in een gezellig kader. We lanceren ook een wijnkaart en voegden een aantal cocktails toe. Streven naar een beleving is ons doel. Alles verloopt veel gestructureerder en op een ander niveau. Bij ons nieuwe imago hoort ook een hippere naam vandaar Bloom."

Werken

"Sinds februari zijn de werken op de Grote Markt aan de gang en daarvoor stond de heraanleg van de Generaal Baron Jacquesstraat op het programma", heeft Patricia het over de ingrijpende openbare werken. "De hinder valt voorlopig nog mee en ik kijk nu al uit naar mijn gloednieuw terras dat ik tegen het volgend seizoen zal kunnen buiten zetten. Gedaan met 'de serre' van vroeger.


Ik streef naar een open terras aan de verkeersvrije kant van de Grote Markt. Nadeel is dat de parking aan de Zuidzijde van de markt wordt ingericht.


Ik ben al blij dat het stadsbestuur de blauwe zone heeft uitgebreid naar twee uur maar de nood aan een parking voor langdurig parkeren blijft. De site van de Boterhalle is daarvoor geknipt." Onder de middenstanders van de Grote Markt rijpt het idee om een marktcomité op te richten. "Ik ben dat idee genegen", besluit Patricia.


"In de Generaal Baron Jacquesstraat werkte het Westcomité tijdens de werken klantenacties uit. Dat moet op de Grote Markt ook kunnen."