Bieretiket verheven tot kunstwerk: Jan Bosschaert tekent gevleugeld ‘Nachtraafje’

Deze tekening van Bosschaert staat op het etiket van de Nachtraaf 75 centiliter.
RV Deze tekening van Bosschaert staat op het etiket van de Nachtraaf 75 centiliter.
De bekende illustrator Jan Bosschaert uit Antwerpen heeft voor het bier Nachtraaf van de Diksmuidse ondernemer Lieven Onraedt een kunstzinnig etiket ontworpen. Er zijn maar 500 genummerde flessen van 75 centiliter verkrijgbaar.

Lieven Onraedt blijft verrassend uit de hoek komen. Na de paté, kaas en bitterballen waarin zijn bieren verwerkt zitten, pakt hij het nu creatief aan. “Speciaal voor de eindejaarsdagen wilde ik een uniek geschenk op de markt brengen”, glimlacht Lieven.

A3-reproductie in koker bij fles

“De Nachtraaf Tripel Blond zal vanaf dit weekend verkrijgbaar zijn in flessen van 75 centiliter. Zo’n formaat vraagt om een bijzondere verpakking. De tekening op het etiket is van de hand van illustrator Jan Bosschaert, die onder meer het eerste album van de stripreeks ‘De Geverniste Vernepelingskes’ van Urbanus tekende en ‘De verwoede verzamelaar’ van Suske en Wiske. Ik ken hem al 25 jaar en ben fan van zijn werk. Het is dan ook een grote eer dat hij voor mijn bier zo’n fantastisch kunstwerk heeft gemaakt. Je ziet een gevleugeld Nachtraafje dat - uitrustend op een tak - van het bier proeft, terwijl ze de fles nonchalant in de andere hand houdt. Die tekening staat niet alleen op het etiket, maar stop ik ook als A3-reproductie in de koker bij de fles. Dat alles staat voor 12 euro in de winkelrekken. Ik ben van plan om elk jaar zo’n beperkte lijn te lanceren, telkens met het werk van een andere kunstenaar.”

Kunstenaar Jan Bosschaert toont zijn ontwerp.
RV Kunstenaar Jan Bosschaert toont zijn ontwerp.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.