Bestuurder (82) gewond na aanrijding met lege Lijnbus

De auto werd achteraan in de flank gegrepen.
Bart Boterman De auto werd achteraan in de flank gegrepen.
Langs de Rijkswachtstraat in Diksmuide is dinsdagmiddag een 82-jarige bestuurder gewond geraakt na een ongeval tussen zijn auto en een Lijnbus. De Lijnbus was onderweg naar de stelplaats en vervoerde geen passagiers. 

Het ongeval gebeurde toen de bestuurder uit de parking van de Colruyt kwam. Het slachtoffer was net inkopen gaan doen. Hij had de Lijnbus echter niet zien aankomen en de buschauffeur kon een aanrijding niet meer vermijden. De auto, een Citroën Xantia, werd achteraan in de flank gegrepen en raakte zwaar beschadigd. De 82-jarige bestuurder werd naar het ziekenhuis overgebracht met lichte verwondingen. Een takeldienst sleepte de wagen weg. Uiteindelijk kon de bus, die ook blikschade opliep, nog tot aan de stelplaats rijden ter herstelling. 

De Lijnbus liep lichte blikschade op.
Bart Boterman De Lijnbus liep lichte blikschade op.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daniel de Rycke

    Ook als bus moet zoals iemand die met een ander bestuurder voor zo een situatie kunnen stoppen. Men heeft ons toch geleerd preventief te rijden. Volgens de berichtgeving was deze persoon reeds op de openbare weg.