Bedrijf in tuinbouwmachines volledig in de as gelegd door zware brand

De brandweer was urenlang in de weer met blussen. Het bedrijf is volledig vernield.
Bart Boterman De brandweer was urenlang in de weer met blussen. Het bedrijf is volledig vernield.
In Vladslo bij Diksmuide heeft het zondagnacht erg zwaar gebrand bij Terranis, een bedrijf in tuinbouwmachines in de Gentweg. De zaak brandde volledig uit en het dak stortte in. De schade is niet te overzien.

De brand ontstond iets voor 3 uur. Bij aankomst van brandweerpost Diksmuide stond het gebouw al in lichterlaaie. “Ook de brandweerposten Koekelare en Kortemark zijn ter versterking gekomen met tankwagens. Pas rond 8 uur maandagmorgen zijn de laatste ploegen vertrokken. In de voormiddag was er ook nog een kleine heropflakkering, maar ook dat is inmiddels geblust”, zegt woordvoerder Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. 

De zaakvoerder, die naast de het bedrijf woont en de brand ontdekte, plaatste vlug nog enkele tuinmachines buiten. Tijdens de bluswerken stortte het dak ook in. “Het hele gebouw, met vooraan een showroom en achteraan atelier, is verwoest. Tientallen machines gingen in rook op. Er waren ook ontploffingen te horen, afkomstig van de banden van de machines. Gewonden zijn er niet gevallen”, aldus Louagie. De zaakvoerders zijn er het hart van in. Slachtofferhulp van de politie Polder ontfermt zich over hen. 

De brand zou op accidentele wijze zijn ontstaan. Het parket heeft geen deskundige aangesteld. Een brandexpert van de verzekeringsmaatschappij komt de schade opmeten en begroten.

De brandweer kwam maandagvoormiddag opnieuw ter plaatse voor een kleine heropflakkering.
Bart Boterman De brandweer kwam maandagvoormiddag opnieuw ter plaatse voor een kleine heropflakkering.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.