Alcohol drinken op de openbare weg? Je riskeert GAS-boete van 350 euro

In Diksmuide riskeer je een GAS-boete als je op het openbaar domein alcohol drinkt
Toon Royackers In Diksmuide riskeer je een GAS-boete als je op het openbaar domein alcohol drinkt
Het zou wel eens een duur pintje kunnen worden in Diksmuide. Waag je het om op het openbaar domein iets alcoholisch te drinken en je wordt betrapt dan riskeer je een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro. De gemeenteraad keurde dat unaniem goed.

“Vorige zomer waren er in ons stadspark problemen met mensen die bij de vijver de hele dag alcohol zaten te drinken en de voorbijgangers stoorden”, schetst burgemeester Lies Laridon (CD&V). “De politie kan bij wet enkel optreden bij openbare dronkenschap of het verstoren van de openbare orde. Daarom hebben we ons reglement met de gemeentelijke, administratieve sancties aangepast. Het is voortaan verboden om alcoholhoudende drank te drinken op de openbare weg en het openbare domein. De terrassen vormen daarop uiteraard een uitzondering. Wie toch alcohol wil uitschenken op bijvoorbeeld feesten of evenementen kan dat vooraf aanvragen. Ook als we met het stadsbestuur een activiteit organiseren mag daar al eens een pintje gedronken worden.”

En wie op een mooie zomerdag even stopt om te picknicken langs de weg en wil toasten met een pintje of een glas wijn? Riskeert die dan ook een GAS-boete die kan oplopen tot maximum 350 euro. “We zullen geen heksenjacht organiseren in onze stad. Het is enkel een stok achter de deur als het uit de hand loopt”, belooft de burgemeester nog. “We gaan het reglement met gezond verstand gebruiken. Bovendien liggen de GAS-boetes meestal wel lager dan 350 euro.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  onnozele GAS-boetes moeten eruit gebonjourd worden en er moet dringend controle komen op de Gemeentes om dit te voorkomen. Ze staan ze wel toe bij festiviteiten, maar niet als je op een warme zomerdag in het park zit te drinken. Is hier enkel een kwestie van inkomsten te rijven!

 • Jan Van Gent

  Overal zoeken ze manieren om de burger geld uit de zakken te halen en het echte krapuul laten ze lopen daar hebben ze schrik van . Politiekers een van de weinige jobs waar je geen diploma voor moet hebben dat wordt nog maar eens duidelijk ....

 • Dieter Van Genechten

  Tja, rook thuis achter gesloten deuren een joint, en 3 dagen nadien kunnen ze je nog pakken voor rijden onder invloed.. Ben dus geen tegenstander dat zatlappen ook worden aangepakt. Het gaat hier namelijk over overlast. Dan pas word gereageerd. Dus zuip je niet zat op straat, en je hebt nog steeds geen probleem.

 • Albert Georges

  Zijn wij een Islamland ?

 • Filip Mars

  Vlaanderen lijd aan regelitis...