Al meer dan 4.500 deelnemers voor Vierdaagse

Dinsdag start de 44ste editie van de Vierdaagse van de IJzer bij de kerk in Oostduinkerke. Woensdag is de Grote Markt van Diksmuide de startplaats, donderdag het Stationsplein in Poperinge en vrijdag de markt in Ieper. Defensie rondde de voorinschrijvingen af met ruim 4.500 deelnemers.


"Verspreid over de vier dagen hebben we in totaal 130 kilometer wandelplezier uitgestippeld", zegt luitenant-kolonel Christophe Onraet. "Er zijn omlopen van 8, 16, 24 en 42 kilometer. We geven op 23 augustus het startschot in Oostduinkerke. De wandelaars stappen naar Wulpen. In Nieuwpoort passeren ze langs de kleiputten en wandelen door Ramskapelle. Bommenvrij en het bezoekerscentrum Westfront zijn een paar bezienswaardigheden onderweg. Het eindpunt van de eerste dag is het binnenplein bij het Visserijmuseum in Oostduinkerke."


Woensdag 24 augustus schiet Janine Bischops de tweede wandeldag op gang op de Grote Markt in Diksmuide. "Het project 'Zijkant van de Oorlog', dat vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog centraal zet, kronkelt door die dag", vervolgt Onraet. "De stappers houden Koekelare in het vizier en keren terug via Esen en Vladslo. Om 16.30 uur volgt op de Grote Markt een korte, militaire plechtigheid."


Info: www.vierdaagse.be (GUS)