Toon Verheijen
Volledig scherm
© Toon Verheijen

Dieven stelen houten palletten uit loods

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Jongeren uit Lebbeke mogen door coronavirus niet meer vertrekken uit Zuid-Afrika: “Mijn zoon wordt aan zijn lot overgelaten”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Jongeren uit Lebbeke mogen door coronavi­rus niet meer vertrekken uit Zuid-Afri­ka: “Mijn zoon wordt aan zijn lot overgela­ten”

  De ban op reizen van Zuid-Afrika door het opduiken van de omikronvariant van het coronavirus zorgt ook voor heel wat gestrande Belgen in het land. Ook Lebbekenaar Jorgen zit er met vrienden vast en kijkt aan tegen chaos, gecancelde vluchten en prijzen van vliegtickets die compleet uit de pan swingen. “Van enige hulp vanuit ons land ter plaatse is geen sprake”, zegt vader Helmut Micheli. Iets wat wordt ontkend bij Binnenlandse Zaken.