Dieven aan de haal met inboedel kledingzaak Bohemian

Dieven gingen in de nacht van maandag op dinsdag aan de haal met zowat de hele inboedel van kledingzaak Bohemian langs het Westdorp in Tiegem. "Het kassasysteem en zowat de hele kledingvoorraad hebben ze mee", vertelt zaakvoerster Joke Coelus, die de zaak nog maar een half jaar geleden opstartte.

"Mijn huisbaas merkte de diefstal gisterenmorgen op", zegt zaakvoerster Joke. "Hij verwittigde mij meteen en toen ik om 7 uur ter plaatse ging, kon ik mijn ogen amper geloven. Ze hebben de voordeur geforceerd om binnen te geraken. Vermoedelijk gingen ze eerst naar de kassa, maar omdat ik nooit cash geld achterlaat, hebben ze niet veel gevonden. Wel gingen ze met zo goed als de volledige collectie en voorraad aan de haal. In totaal had ik zo'n 1.500 stukken liggen. Daarvan zijn nog zo'n 30 kledingstukken blijven hangen. 90 procent van mijn kledingstukken had een alarmlabel. Ook de computer waar mijn kassa- en boekhoudsysteem op staan, hebben ze meegenomen."

20.000 euro

Voor Joke is deze inbraak een ramp. "Ik ben eind februari nog maar gestart met mijn zaak. Nu is alles weg en moet ik weer van nul herbeginnen." Hoe groot de buit precies is, kan Joke nog niet zeggen. "Ik ben bezig met alle facturen te verzamelen van de stukken die ik had liggen, maar de schade zal zeker een stuk boven de 20.000 euro liggen. Ik begrijp ook niet waarom ze mijn winkel geviseerd hebben. Ik verkoop geen merkkledij."

Joke plaatste een oproep op Facebook om getuigen te kunnen vinden. "De winkel ligt op een drukke baan tussen Kaster en Deerlijk. We vermoeden dat de inbraak tussen 4 en 5 uur gebeurd moet zijn. De gevel van de winkel is ook volledig verlicht. Als iemand gepasseerd is, dan moet die iets gezien hebben." Joke hoopt haar winkel volgende week opnieuw te kunnen openen. (JEW/AHK)

Inbrekers gingen aan de haal met bijna alle kledij van boetiek Bohemian.
AHK Inbrekers gingen aan de haal met bijna alle kledij van boetiek Bohemian.