Zwembad van Halve Maan is weer open voor publiek

Je kan weer zwemmen in de Halve Maan, het lek onder de springplank is gedicht.
Bollen Je kan weer zwemmen in de Halve Maan, het lek onder de springplank is gedicht.

Het openluchtzwembad van provinciaal recreatiedomein De Halve Maan is terug open voor publiek. De lekken die gevonden waren zijn vakkundig weer gedicht door een gespecialiseerde firma. Er kan weer gezwommen worden vanaf vandaag.

In het weekend van 10 op 12 mei werd het zwembad gesloten om een eerste lek te repareren. Dat ging goed, maar toen het zwembad opnieuw vol werd gegoten, borrelde er toch weer luchtbellen uit de roosters aan de rand. Er moest dus nog ergens een lek zitten.

Vorige week werd opnieuw water uit het zwembad gepompt om in de toevoerleiding te zoeken naar het defect. De dekstenen aan de rand werden weggebroken. Het lek is gevonden ter hoogte van de springplank. De herstelling verliep moeizaam, want op die plaats zitten twee leidingen tegen elkaar aan. Er moest een speciale plug gebruikt worden voor de dichting.

“De herstelling is met succes afgerond”, zegt directeur Ria Schepmans. “Nadien werd het zwembad opnieuw aangevuld met water en ontsmettingsmiddelen. Er kan opnieuw gezwommen worden, al laten we de opengemaakte kaden nog even open liggen om de situatie verder op te volgen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.