Wegen- en rioleringswerken van start

De werken in de Peetersstraat, de Mariëndaalstraat en de Nicolas Welterstraat zijn gisteren van start gegaan. De straten krijgen nieuwe gescheiden riolering en een nieuw wegdek. De werken zullen zeven maanden in beslag nemen.

De voetpaden krijgen klinkers met afhellende randen, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Aan de scholen van KSD wordt een veilige toegang gecreëerd. Er komen ook extra bomen in de straten.

Gewijzigde situaties

Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Peetersstraat en de Mariëndaalstraat. In de Wolvenstraat wordt dubbele rijrichting ingevoerd. Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden. Tussen de Sint-Annastraat en de Koningin Astridlaan legt Aquafin ook een noodriolering aan. In de Rozengaard wordt enkel de asfaltlaag vernieuwd.


In de eerste fase worden de Nicolas Welterstraat, de Mariëndaalstraat en Mariëndaalplaats aangepakt, tussen de Sint-Annastraat en de loskade van de Delhaize. Dit duurt van 6 februari tot 28 april. In de tweede fase (tussen 2 mei en 8 september) volgen de Mariëndaalstraat en de Peetersstraat.


(VDWT)