Vier bestuurders onder invloed en zes personen in het bezit van drugs

Vier bestuurders bleken onder invloed.
Bollen Vier bestuurders bleken onder invloed.

Politie Demerdal-DSZ hield in de nacht van vrijdag op zaterdag extra verkeerscontroles in Averbode en in Diest-Centrum. 193 bestuurders werden gecontroleerd. Twee bestuurders waren onder invloed van alcohol, twee bestuurders testten positief op drugs.

Op de Westelsebaan in Averbode legde een 42-jarige man uit Engsbergen een positieve speekseltest af en op de Hasseltsestraat een 24-jarige man uit Diest, hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Op de Schaffensestraat in Diest bleek een 41-jarige man uit Schaffen onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd drie uur ingehouden. Toen de man er toch vandoor ging met zijn voertuig, werd hij onderschept door een anonieme ploeg en werd zijn voertuig geïmmobiliseerd. Aan de Leuvensepoort in Diest was een 62-jarige man uit Diest onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor drie uur.

Drugsbezit

In een van de gecontroleerde voertuigen bleek een Diestenaar als passagier op Westelsebaan in Averbode, in het bezit van een beperkte hoeveelheid cannabis en verboden wapen (mes). Dit leidde tot een huiszoeking op zijn adres. In een voertuig op de Hasseltsestraat in Diest trof politie  meerdere gebruikersdosissen cannabis en hasj aan. Vier jongeren (3 meisjes en 1 jongen) die vertoefden op het Vlonderpad in de buurt van de Schaffensestraat in Diest waren in het bezit van gebruikersdosissen speed en cannabis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.