Vader schenkt mini-Volvo aan ziekenhuis dat zijn dochter verzorgde

AZ Diest pediatrie kreeg een mini-Volvo van papa Kevin: “Ze verzorgden mijn dochter zo goed dat ik absoluut iets terug wilde doen".
repro BOLLEN AZ Diest pediatrie kreeg een mini-Volvo van papa Kevin: “Ze verzorgden mijn dochter zo goed dat ik absoluut iets terug wilde doen".
Patiëntjes van de afdeling pediatrie in het AZ Diest begeven zich voortaan naar de dokter in een Volvo cabrio, of toch tenminste in een model speciaal gemaakt op kindermaat. De afdeling kreeg de auto cadeau van Kevin Van Ryckeghem als dank voor de goede zorgen die ze gaven aan zijn dochter Lara die er vorig jaar verbleef.

“Mijn dochtertje Lara is nu bijna anderhalf jaar oud, maar vorig jaar moest ze twee weken op de afdeling pediatrie verblijven. Ze had een virus opgelopen en werd er gemonitord. Ik kan alleen maar heel veel bewondering hebben voor de verpleegsters en dokters op die afdeling. Ze hebben ons dochtertje geweldig goed verzorgd en daarom wilde ik iets terug doen”, vertelt de papa.

Om te bepalen wat hij precies kon terugdoen, moest Kevin niet lang nadenken. Zijn schoonfamilie baat namelijk een Volvo-garage uit in Diest en zelf heeft hij er de leiding. “Ik gebruikte dan ook mijn connecties. Ik ben heel blij dat ik hen een kindermodel kan schenken van de Volvo S90 in cabrio-versie”, gaat Kevin verder.

Attractie

De sleutel was nog maar pas overhandigd of de jonge bestuurders testten hem al meteen door de gangen van de afdeling. “De wagen was onmiddellijk een succes en een heuse attractie. Het vrolijkt hun verblijf op de afdeling op en leidt hen af van de iets minder leuke ziekenhuisingrepen”, legt hoofdverpleegkundige Carmen Matheussen uit, waarop een patiëntje aanvult met de alleszeggende woorden: “Ik wil nog niet naar huis!”