Twee ongevallen op Halensebaan

Bollen
Op de Halensebaan in Diest zijn donderdag twee verkeersongevallen gebeurd.

Omstreeks 7 uur 's ochtends kwam het tot een aanrijding tussen een fietser en een voetganger. Die laatste, een 38-jarige man uit Diest, had net zijn voertuig achtergelaten op de parkeerstrook toen hij het fietspad overstak richting voetpad. Op het fietspad werd hij echter aangereden door de fietser. Beiden kwamen ten val en de fietser, een 32-jarige man uit Diest, moest overgebracht worden naar het ziekenhuis in Diest.

Omstreeks 8.30 uur volgde een kop-staartaanrijding ter hoogte van het kruispunt met de Webbekomstraat. Hier waren drie voertuigen bij betrokken. Twee wagens waren gestopt ter hoogte van de oversteekplaats voor voetgangers, maar een derde bestuurder had dit te laat gezien. Die botste achteraan tegen de tweede wagen, die vervolgens zijn voorligger raakte. De wagens werden bestuurd door een 32-jarige man, een 33-jarige vrouw en een 48-jarige vrouw, allen uit Diest. Twee van hen raakten lichtgewond. Eén voertuig moest getakeld worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.