Tot 18 maanden cel voor bende inbrekers

De correctionele rechtbank in Leuven waar de vier zich moesten verantwoorden.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar de vier zich moesten verantwoorden.
Drie mannen en een vrouw zijn veroordeeld tot celstraffen tot 18 maanden voor een reeks diefstallen in Diest en Aarschot. Ze pleegden inbraken in onder andere een buurthuis en twee kapperszaken.

Brian B. (23) uit Ham en Robby V.D. (33) kwamen het vaakst in beeld. Het duo werd betrapt tijdens een inbraak in het stedelijk zwembad van Diest op 9 oktober 2017. Ze forceerden een deur aan de zijkant van het gebouw. Agenten troffen de twee aan op de toiletten, waar ze zich hadden verstopt. Ze droegen bivakmutsen en waren in het bezit van een zaklamp en een koevoet. De twintiger bleek onder invloed van cannabis en amfetamines. Zijn kompaan testte positief op wiet en speed. B. bekende tijdens zijn verhoor een reeks andere diefstallen. Hij verklaarde dat ook Sven H. (27) uit Diest zijn aandeel in de feiten had. H. zelf hield het op een diefstal. Tijdens een van de inbraken was ook een vrouw betrokken. Ilse V.A. (32) uit Scherpenheuvel-Zichem fungeerde als tipgeefster, speelde chauffeur en stond op de uitkijk. Het viertal werd gelinkt aan inbraken in Aarschot, waar ze aan de haal gingen met een flatscreen uit een buurthuis aan de Gijmelbergwijk. Ook bij kapsalon Kreatos en Liberty Hair werd voor zo’n 800 euro aan cash meegenomen. Er was ook nog een poging tot inbraak bij een chocolatier en kledingwinkel in Diest. De zwaarste straf voor de 23-jarige B. Hij kreeg 18 maanden cel. V.D. kreeg 12 maanden cel en H. 8 maanden cel. De vrouw kwam er vanaf met de opschorting. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.