Rouwregister voor Marieke ‘Wielemie’ Vervoort in stadhuis van Diest

Wielemie met hond Zenn en haar gouden medaille die ze op de Paralympische Spelen in 2012 won.
Foto Bollen Wielemie met hond Zenn en haar gouden medaille die ze op de Paralympische Spelen in 2012 won.
De stad Diest opent woensdag een rouwregister voor rolstoelatlete en paralympisch kampioene Marieke Vervoort (40), die dinsdagavond is overleden na euthanasie.

Wielemie leed aan een onomkeerbare verlammingsziekte, waarbij ze ondraaglijke pijnen moest trotseren. “Marieke kan een voorbeeld zijn voor veel mensen die het moeilijk hebben vanuit hun medische of sociale situatie”, reageert burgemeester Christophe De Graef. “Ze bleef er steeds in geloven en telkens een doel vastleggen, hoe moeilijk soms ook.”

Rouwregister

In het atrium van het stadhuis ligt een rouwregister. Vanaf nu woensdag om 9 uur tot maandag 28 oktober om 12.30 uur kan je het komen tekenen tijdens de openingsuren. Dat kan ook online op de website van uitvaartcentrum Papillon: www.papillonuitvaartzorg.com. Het rouwregister wordt uiteindelijk aan haar nabestaanden overhandigd. 

Laatste groet

Je kan Wielemie ook een laatste groet brengen op maandag 28 oktober tussen 18 en 20 uur in Hof te Rhode, Rodestraat 7 in Schaffen bij Diest. De begrafenisplechtigheid vindt plaats in intieme kring.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Knaepkens

  Lieve Marieke, hard heb je gewerkt, veel getoond aan heel de wereld. Wij zijn met ons allemaal heel trots op je hoe een sterke vrouw je was. Een hele dikke knuffel. En geniet daarboven zeker nog van uw daffalganeke. Proficiat nog aan de fantastische ouders die haar dik en dun hebben gesteund. Prachtig. Gerd wegner

 • kelly guisson kennes

  Lieve Marieke Wat was je een voorbeeld een moedige dame. Wat waren we fier op jou. X geniet van je dafalganneke en wij blijven trots op wielemie

 • Mirella Pusceddu

  Hierboven zullen blij zijn met zo'n fantastische meid... Rust zacht WIelemie ...Je hebt eindelijk rust na zolang afzien... Sterkte aan je ouders.. familie en vrienden.

 • Peggy Robrecht

  Rust zacht marieke

 • Patricia D'Espeels

  Triest dat je zoveel hebt moeten afzien. Blij dat je nu vrij bent. Rest in peace Wielemie