Restauratie van Lindenmolen verloopt volgens plan

De Lindenmolen aan het provinciedomein de Halve Maan staat momenteel op losse schroeven. “Er zijn steunbalken onderin en tegenaan gezet voor de restauratiewerken”, zegt stadsmolenaar Willem Huyskens. “De werken zijn nu één maand bezig en lopen volgens schema. De voet van het gebouw is inmiddels klaar. Er zijn nieuwe balken gestoken. Nu wordt bekeken wat er van het gebinte moet worden gevangen. Het hout wordt ook behandeld tegen klopkevers.”

De molen is een geklasseerd monument en staat sinds 1960 op de stadswallen van Diest. De grote klopkever heeft het hout aangevreten, waardoor de stabiliteit van het monument in gevaar kwam, waarschuwde Monumentenwacht. De provincie besloot 150.000 euro vrij te maken voor de restauratie. In het voorjaar van 2019 moet de molen weer kunnen draaien en wordt hij opnieuw toegankelijk voor publiek. 

Rond de gestutte molen zijn hekken gezet.
Bollen Rond de gestutte molen zijn hekken gezet.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.