Provincie ondersteunt taalstimulerend project ‘Vrije Spreektijd 2.0'

Project Vrije Spreektijd
Provincie Project Vrije Spreektijd
De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een totaalbedrag van 41.734 euro taalstimulerende projecten. Groep Intro in Diest krijgt een stukje van de taart voor het project ‘Vrije Spreektijd 2.0' dat activiteiten, met focus op taalstimulering en verbondenheid, organiseert.

Groep Intro en vzw Arktos ontvingen eerder al steun om dit schooljaar een aanbod uit te werken voor Okan-leerlingen en ex-Okan-leerlingen in de gemeente Diest. Groep Intro richtte zich hierbij op een vrijetijdsaanbod binnen de schoolmuren op woensdagnamiddag. Vzw Arktos bereikt deze jongeren buiten de schoolmuren op vrijdagnamiddag, vlak na school.

De steun die nu wordt toegekend, dient om een gezamenlijk project ‘Vrije Spreektijd 2.0' tijdens de tweede helft van het schooljaar uit te voeren waarmee de opgestarte werking verder gezet kan worden. “Er wordt extra aandacht geschonken aan minderjarige anderstalige nieuwkomers tussen 12 en 18 jaar waarbij men zich richt op het aanbieden van extra oefenkansen Nederlands, leefwereldverbreding, uitbouwen van een sociaal netwerk en kennismaking met het vrijetijdslandschap”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.