Proefproject voor fietsboxen op de Veemarkt blijkt succes

Een fietsbox kan je huren voor € 30 per fiets per jaar
Bollen Een fietsbox kan je huren voor € 30 per fiets per jaar
In juni kreeg de Veemarkt in Diest als eerste een fietsbox, als proefproject. Zo wil de stad Diest het gebruik van de fiets stimuleren en tegelijk veiliger en makkelijker maken. Het project blijkt zo’n groot succes, dat deze box al zeker blijft staan. De vraag is zelfs zo groot dat er in 2020 zeker 2 fietsboxen zullen bijkomen in het straatbeeld.

Een fietsbox is een beveiligde fietsenstalling die gehuurd kan worden door omwonenden en ruimte biedt aan 5 fietsen. Elk gezin kan zo maximaal 2 plaatsen huren. Elke fietsbox wordt dus door minimaal 3 verschillende gezinnen gebruikt. Je betaalt 30 euro per fiets per jaar.

Meer fietsboxen in Diest

Wie interesse heeft in een fietsbox in zijn of haar buurt kan het formulier invullen op www.diest.be/fietsbox. Zo brengt de stad Diest de vraag in kaart en kan men op de plaatsen waar de vraag het grootst is als eerste aan de slag. De stad hield bijkomend een gerichte actie in heel wat drukke straten van de binnenstad door labels met info over de fietsbox aan maar liefst 130 fietsen te hangen. Zo kregen ze al heel wat aanvragen binnen. De vraag is zelfs zo groot dat er in 2020 al zeker 2 fietsboxen zullen bijkomen in Diest.

Interesse in een fietsbox?

Heb jij ook nog interesse? Vul het formulier in via www.diest.be/fietsbox. De stad legt een wachtlijst aan en houdt geïnteresseerden via e-mail en de gebruikelijke communicatiekanalen op de hoogte.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.